Är catering en klassfråga?

Idag talas det mycket om att Sverige blivit mer av ett klassamhälle. Det finns fog för detta påstående också. Vi har idag fler miljonärer än någonsin tidigare och vi har flest miljardärer per capita i världen, detta samtidigt som en underklass också börjar växa fram. Det finns tydliga skillnader mellan fattig och rik, men Sverige är fortfarande också betydligt bättre än andra länder.

Ser man till hur dessa skillnader kan te se i verkligheten så blir det ganska tydligt att våra ekonomiska situationer kan se väldigt annorlunda ut. En fest för den ena familjen innebär att man slår på stora trumman, bjuder på catering i Göteborg, har hoppborg för barnen och så vidare. Detta medan en fest för en fattigare familj blir betydligt mer modest och sparsmakad.

Catering är en prisvärd lösning

Catering i Göteborg - är det verkligen en klassfråga? Just det exemplet var faktiskt aningen malplacerat och detta just catering kommit att bli en avsevärt mycket billigare sak än vad fallet var för några år sedan.

Nu kan egentligen alla - vid vissa, mer speciella tillfällen - unna sig catering i Göteborg och beställa allt från välsmakande mackor, läckra wraps, fräscha sallader och allt från kött och fisk till väldigt humana priser.

Catering är definitivt mer för alla än vad det tidigare var - och också betydligt bättre. Restauranger och att äta ute däremot: där kan man se en mer tydlig markör mellan rik och fattig och skönja den klassfråga vi initialt diskuterade.

Välj catering och spara pengar

Vissa har råd att äta ute på daglig basis och unna sig luncher på stan och middagar med vänner. För andra är ett besök på en restaurang något som man kan unna sig någon gång per år och då håller man sig också till de absolut billigaste alternativen.

Ska man i allt detta komma med ett råd så är det att helt avstå från det årliga besöket på restaurangen och istället välja den prisvärda lösningen i form av catering i Göteborg. Genom det kan alla, med olika intervaller givetvis, unna sig lyxen av riktigt god mat som levereras direkt till det egna hemmet.

31 Jul 2023